× home naar boven artikel foto's vogel gallery contact
☰ menu

Roodhalsgans

© 2022 Rob Terveer

☰ artikel



Roodhalsgans

Latijn: Branta ruficollis
Engels: Red-breasted goose


Fraaie, kleine gans, die broedt in de Siberische toendra en vooral overwintert aan de westkust van de Zwarte Zee, met name in Roemenië en Bulgarije, in aantallen tot 65.000 vogels. In Nederland is deze soort een vrij zeldzame wintergast, die elk winterseizoen wordt gezien, vrijwel altijd in grote groepen overwinterende ganzen. Daarbij zijn met name Kolgans, Rotgans en Brandganzenconcentraties in trek. Soms bevindt zich een enkele Roodhalsgans in een dergelijke groep, soms gaat het om drie of vier vogels tezamen.

Bron: Waarneming.nl


☰ foto's

Roodhalsgans

Wilt u een afdruk van een van mijn foto's of deze op een andere manier gebruiken, neem dan contact met mij op!



Art by nature


copyright © 2016 - 2022 Rob Terveer