× home naar boven artikel foto's vogel gallery contact
☰ menu

Wulp

© 2022 Rob Terveer

☰ artikelWulp

Latijn: Numenius arquata
Engels: Eurasian Curlew


De wulp is onopvallend gekleurd, maar door de grootte en de omlaag gebogen snavel toch een herkenbare soort. Buiten de broedtijd komt in Nederland ook de regenwulp voor. Deze vogel lijkt sterk op de wulp, maar heeft donkere strepen op de kop en een snavel die alleen aan het uiteinde naar beneden is gebogen. De roep van de wulp is een zeer luid koerlie, in de broedtijd is een zang te horen die bestaat uit een reeks luide tonen die oplopen in snelheid en toonhoogte en worden gevolgd door een triller.
In de broedtijd maakt het mannetje meerdere kuiltjes om als nest te dienen. Het vrouwtje kiest één van deze kuiltjes en bekleedt het met gras. De vogels keren jaren achter elkaar terug naar hetzelfde broedgebied. In de winter trekt een groot gedeelte van de Nederlandse wulpen naar Zuid-Europa of Afrika. Wulpen die in het noorden hebben gebroed trekken twee keer per jaar door Nederland of blijven er overwinteren.

Bron: Vogelvisie.nl


☰ foto's

Wulp

Wilt u een afdruk van een van mijn foto's of deze op een andere manier gebruiken, neem dan contact met mij op!Art by nature


copyright © 2016 - 2022 Rob Terveer